Terdapat 4 Sebab Utama Pancutan Pramatang

by admin 0 Comments
Terdapat 4 Sebab Utama Pancutan Pramatang

 

1- Sensitiviti

Sensitiviti yang melampau pada kepala alat kelamin lelaki menyebabkan mekanisma pancutan di dalam badan anda menghasilkan kekejangan. Kekejangan ini menyebabkan keinginan yang melampau untuk pancutan. Pada ketika ini pancutan tidak dapat dihalang lagi.

2- Kawalan Perasaan

Perasaan anda yang terlalu menginginkan kepuasan semasa bersama. Keinginannya terlalu melampau hinggakan anda merasakan seakan-akan tiada cara yang boleh menghalangnya daripada berlaku.

3- Tahap Berahi/Hormon

Keberahian yang terlalu tTinggi disebabkan oleh kelenjar seks yang terlalu aktif. Apabila anda merasa berahi, kelenjar seks dengan pantas akan mengepam hormon ke saluran darah anda.
Hormon anda menjadi tidak seimbang dan anda TIDAK AKAN dapat mengawal pancutan anda.

4- Stress

Sementara itu faktor lain juga turut menyumbang kepada masalah ini antaranya seperti stress kerja, kurang stamina & mengamalkan gaya hidup tidak sihat. Malah amalan onani semasa remaja juga turut menjadi penyebab gejala pancutan pra-matang.

Sebab itu saya katakan anda tidak berseorangan dalam hal ini. 29% lelaki Malaysia sedang mengalami gejala ini. Pastinya fakta di atas meresahkan anda sebagai seorang lelaki dan suami.

Malah ianya memberikan kesan peribadi yang negatif seperti kegelisahan, kerisauan, atau keresahan dan cuba mengelak untuk melakukan hubungan seks dengan pasangan. Mungkin juga anda adalah salah seorang daripadanya.

Maka tidak hairanlah kini ramai para isteri ’tidak puas’ ketika ‘BERSAMA’ kerana masalah cepat pancut suami.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>